Sunday, September 18, 2011

Expozitie de caricatura: Matty Aslan

Pana pe 1 octombrie puteti admira o expozitie cu totul si cu totul deosebita: e vorba de schite si desene, marea majoritate nepublicate, semnate de marele Matty Aslan, cel care timp de 17 ani a publicat zilnic in Romania Libera, rubrica "Una pe zi cu Matty". Expozitia a fost posibila gratie donatiei desenelor de catre sotia autorului, d-na Simona Mehedinti-Aslan, prezenta la vernisaj si pe departe cea mai emotionata persoana de acolo.

Ce mi se pare fascinant este nu numai ca Matty a avut un simt al umorului si al observatiei deosebite, nu numai ca a fost extrem de productiv publicand mii de caricaturi, zeci de albume, calendare, felicitari si altele dar faptul ca el a desenat inca pe atat, multe desene neapucand sa vada lumina tiparului si faptul ca era un perfectionist, neaprobandu-si (taind cu rosu) multe schite desi poantele si desenele in sine erau foarte bune. In expozitie am reusit sa bagam doar un foarte mic procent din schitele puse la dispozitie de d-na Mehedinti-Aslan.


Expozitia e insotita si de un mini-catalog cat si de un tribut adus de Toma, in forma unui album de buzunar intocmai acelora publicate inainte de revolutie.

Expozitia e gazduita de Galeria SAINT INK din centrul istoric, strada Doamnei nr.3 (colt cu calea Victoriei, langa Biserica Doamnei).

Program galerie:
marti, miercuri: 12:00 pm - 8:00 pm
joi, vineri: 2:00 pm - 10:00 pm
sambata: 2:00 pm - 6:00 pm
duminica, luni - inchis

mai multe poze de la vernisaj: [aici]

No comments:

Post a Comment